Joint management of flood risks Joint management of flood risks Joint management of flood risks Joint management of flood risks Joint management of flood risks

Uspostavljen zajednički tehnički komitet projekta

Datum objave: 16-05-2016

Na sastanku u Temišvaru, održanom 16. Maja 2016. godine, uspostavljen je zajednički tehnički komitet projekta (eng. Joint technical Committee), kao jedna od zajedničkih, prekograničnih, upravljačkih struktura projekta koja će delovati u oblasti upravljanja rizicima od poplava u budućnosti.
Na osnovu precizno definisanih kriterijuma i usvojenih predloga obe partnerske organizacija na projektu, tehnički komitet je sačinjen od 10 eksperata iz različitih oblasti relevantnih za upravljanje rizicima od poplava sa obe strane granice, koji će svojim znanjem i iskustvom podržati projektni tim u realizaciji projekta. Tehnički komitet imaće ulogu savetodavnog tela i nadzora nad nabavkom i distribucijom opreme za reagovanje u vanrednim situacijama, pripremom i realizacijom treninga, izradom zajedničkog plana upravljanja rizicima od poplava, itd., a nakon realizacije nastaviće da sprovodi tehničku koordinaciju svih budućih aktivnosti u vezi sa zaštitom od poplava.

Zajednički tehnički komitet će se sastati 20 puta u toku realizacije projekta, a ulogu predsednika komiteta ima načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga g-din Dušan Šijan. Sledeći sastanak ovog tela planiran je za 27.06.2016. u Zrenjaninu.

CBC RO-SRB